16. 01. 2022

Splněno

​Na třetí turnaj druhé části Extraligy juniorů do Hradce Králové jsme odjížděli s jasným úkolem a cílem: postoupit do první výkonnostní skupiny. Útočnou sílu Green Volley Frýdek-Místek posílil Jirka Benda. Cesta k úspěchu vedla minimálně přes tři vítězné zápasy s těžkými soupeři.

První souboj jsme odehráli s Prosekem. Ze začátku bylo utkání plné nervozity, poté co se hráči na hřišti oklepali a získali jistotu, měli navrch. Druhý set byl ve znamení výrazně zlepšeného servisu Proseku, což jim přineslo zasloužené vítězství. Další sety už byly opět v režii Green Volley. Rozdílovým hráčem byl Jirka Benda.

Ve druhém zápase jsme se utkali s Brnem. První vyrovnaný set jsme zvládali díky dobrému servisu. Další průběh zápasu již byl převážně v režii Brna, které mělo výrazně lepší podání a obranu na síti proti našim smečařům, co přineslo zasloužené vítězství soupeře.

Nedělní souboje pro nás začínaly prvním zápasem už v 9 hodin proti Hradci Králové. , Naši hráči jej zvládli díky bojovnému a kolektivnímu výkonu.

Poslední zápas se Zlínem byl paradoxně nejjednodušší, byť jsme si vítězství museli zasloužit dobrým výkonem, což se nám podařilo. Díky špatnému výkonu Zlína jsme vyhráli 3:0 a potvrdili tak postup do první pětky.

Leoš Šrámek

trenér