01. 05. 2022

Starší žáci Green Volley Frýdek-Místek reprezentovali na MČR

Potom, co se v září 2021 podařilo trenérům Radku Podolovi a Jonáši Stonavskému složit nový tým starších žáků, a to převážně z nepolíbených nováčků, kteří kvůli Covidu dva roky nehráli, začala příprava kladoucí si za cíl zaujmout volejbalem kluky natolik, aby u něj zůstali a pokračovali dále v Extralize kadetů, a pokusit se hrát atraktivní volejbal a dosáhnout na nějaký sportovní úspěch.

Než se však kluci probojovali k šanci na úspěch, museli projít devítiměsíčním obdobím základních soutěží. To byl především krajský přebor starších žáků. Zde se hned v kvalifikaci dostali do 1. skupiny, ale v té hned při prvním turnaji poznali sílu ostatních družstev a se špetkou štěstí se v ní udrželi. V dalších turnajích už přicházelo zlepšení a nakonec kluci celou soutěž s přehledem ovládli a zajistili si postup do předkola o postup na Mistrovství ČR.

Druhou velmi těžkou soutěží byl Český pohár žáků. Zde jsme opět ze začátku tápali, ale nakonec se kluci rozkoukali a v sérii šesti republikových turnajů se umístili na 7. místě a to nás opravňovalo pořádat jednu z kvalifikačních skupin, kterou jsme vyhráli a zajistili si postup.

Samotné Mistrovství ČR se hrálo ve dnech 29.4. - 1.5. 2022 v Hradci Králové a bylo velmi dobře připravené.

Ve skupině jsme porazili domácí Hradec Králové a Letohrad. Prohráli jsme pouze s pozdějším vítězem z Kladna. V semifinálové skupině jsme se umístili na 4. místě, což pro nás znamenalo zápasy play-off o 5.- 8. místo. Obě tato utkání jsme vyhráli a přivezli jsme si 5. místo, které před sezónou nikdo nečekal. Výsledek nás těší o to více, že před námi jsou jen družstva, která trénují společně ve sportovních třídách.

Navíc se nám daří splnit to podstatné, a to je zájem kluků dále pokračovat ve volejbale a vyrovnat se hráčům Green Volley ve starších kategoriích, kteří za pár dní budou hrát Mistrovství ČR kadetů i juniorů.

Radovan Podola

Hlavní trenér žactva