02. 10. 2022

Kvalifikační extraligový turnaj U20

V posledním zářijovém týdnu proběhl kvalifikační turnaj v kategorii U20.

Ve středu 28.9.2022 jsme předehrávali zápas s Blue Ostrava, což pro oba týmy znamenalo jediné a to, že to bude bratrovražedný souboj. Už během rozcvičky bylo vidět, že chtějí obě strany vyhrát a věnovali se přípravě opravdu vzorově. Přesně ve 14:00 hodin začal Náš první letošní zápas v uvedené soutěži.

Zápas byl z naší strany nervózní, nicméně jsme první set vyhráli. Tým Blue Volley začal přitvrzovat na servisu, to začalo dělat značné komplikace a nemohli jsme hrát středem, smečaři se museli prosazovat do plné obrany na síti, což jim dělalo problém. Zápas byl bojovný a vyhecovaný, což je jen ku prospěchu pro mladé hráče, kteří nastoupili do základu. Nicméně prohra 3:1 na sety byla vcelku pro tým Greenu Volley smutná, protože zápas byl poměrně vyrovnaný. Chlapcům Blue tímto gratuluji, vyhrál ten lepší a o tom sport je.

V sobotu 1.10.2022 jsme nastoupili opět ve 14:00 hodin proti týmu Dukla Liberec, hosté měli celkově vyšší a starší tým, nicméně naši hráči se pustili bojovně do zápasu, velmi dobře jsme tlačili do podání a tým Dukly měl s naším servisem výrazný problém. Dukla řešila stejný problém, soupeř pokazil snad deset servisů a tím nám to trošku ulehčil.

Liberec nemohl útočit středem a na kůlech jsem je dokázali ubránit, nebo blokem nadrazit a bodovku dohrát, celkově jsme byli lepší tým a vyhráli 3:0 na sety. Celkově hráči plnili, co jsme s trenérem Širokým klukům naordinovali a zaslouženě vyhráli.

Extraligový rozstřel se posunul do dalšího dne. Neděle byla pro nás stěžejní a první zápas jsme nastoupili proti Svitavám, které jsme viděli hrát předešlý den proti Brnu a Tomáš Široký podle jejich hry a statistiky nastavil taktiku, kterou jsme využili na 200%.

Hráči do zápasu šli s tím, že musíme Svitavy porazit za tři body. Dařil se nám dobrý servis a my jsme dobře přihrávali, celkově jsme soupeře doslova rozstříleli a připsali jsme si výhru 3:0 Celý zápas jsme hráli agresivně a šli do všech herních situací na plno.

Poslední zápas jsme hráli proti Brnu, opět kolega Tomáš Široký alias Godzi měl připravenou statistiku a hráčům jsme předali informace na co se soustředit. První set jsme urvali, zápas byl dobře rozehrán, nicméně Brno se každým bodem zlepšovalo a my jsme nedokázali ubránit jejich hlavního diagonálního hráče a reagovat tak na vývoj hry. Bohužel jsme byli na útoku z hlavního kůlu bezzubí a středem jsme nemohli moc hrát kvůli špatnému příjmu. Proto nahrávač nejvíce využíval našeho univerzála, bohužel toho už obrana na síti Brna ubránila a my jsme zápas prohráli 3:1

Jaroslav Nekola

Hlavní trenér