23. 01. 2023

Starší žáci mají za sebou první finálový turnaj Českého poháru

O víkendu 22.-23.1.2023 se uskutečnilo 1. finálové kolo Českého poháru žáků v Mnichově Hradišti. V první celorepublikové skupině se střetlo osm týmů, hrál každý tým s každým, což je během dvou dnů velmi náročný systém na fyzičku i psychiku. Navíc se k tomu přidaly i přejezdy mezi halami a ubytováním, protože pořadatel, pro nás z neznámých důvodů, turnaj organizoval ve třech městech. Družstvo Green Volley Frýdek-Místek se s tím však vyrovnalo nejlépe. Přesto, že jsme z kvalifikace nepostupovali jako favorité a jeli hlavně s cílem nespadnout do nižší skupiny, byl to právě náš tým, kdo v nedělní podvečer slavil vítězství.

Hned v prvním sobotním zápase jsme začínali s favoritem z Českých Budějovic a nezaváhali jsme. V dalších třech utkáních šla proti nám vždy česká družstva jako Kladno, Příbram a Mnichovo Hradiště. Ač byly vždy začátky setů špatné, tak se naší bojovností stav vždy otočil na naši stranu a po zvládnutých koncovkách jsme všechna čtyři utkání vyhráli 2 : 0 na sety.

V neděli se již projevila únava z úzkého kádru a v 1.utkání jsme prohráli s kvalitní Prahou 1:2. V dalším zápase jsme po odvrácených dvou mečbolech porazili Letovice a čekalo nás rozuzlení v posledním zápase se Zlínem. Jelikož se probudil loňský Mistr republiky Kladno, tak nám celkové prvenství 100%-ně zajišťovalo jen vítězství. Jak jsme krásně utkání začali, tak jsme i vlastními chybami 1. set ze setbolu prohráli. Druhý set jsme ovládli a ve 3. setu to byla tahanice pro Zlín. Až po změně stran za stavu 8:4 pro Zlín jsme se probudili a set vyhráli. Už se nemuselo nic počítat. Jsme vítězové a jediná starost je jak se dostat z této dálky a ve špatném počasí před 22 hodinou domů. I to jsme však zvládli a jelikož další turnaj pořádáme doma, ale bohužel ke stavu naší haly v cizím prostředí, tak máme co dělat. Samozřejmě úkolu pořadatele se chceme zhostit se ctí a všechny týmy přivítat v přátelském prostředí. Další turnaj se uskuteční v termínu 11.-12. února na 7. ZŠ ve Frýdku-Místku.

Na fotografii jsou:

Zleva stojící - trenér R. Podola, hráči M. Kowalowski, M. Židlík, V. Gelnar, M. Nahodil, trenér J. Stonavský
Zleva klečící – hráči Š. Ondroušek, V. Jezerský, D. Hradil

Zleva ležící – hráči T. Bernatík, T. Bača