02. 10. 2023

U20-Extraliga - První turnaj nevyšel podle představ Green Volley Frýdku-Místku

​Během víkendu se rozjela extraliga také pro hráče do dvaceti let. Velice vyrovnaná skupina, kde dopředu nebylo favoritů, se odehrála v nedaleké Ostravě-Třebovicích, v nově postavené domácí hale našeho projektového partnera Blue Volley Ostrava. Kromě našich dvou spřátelených klubů, se ve skupině potkali Vlci z Nového Jičína, VAM Olomouc a Nymburské Svině.

Až neuvěřitelná smůla potkala naše hráče Green Volley Frýdek-Místek již před samotným víkendem, kdy z rozličných důvodů, ale nejvíce vinou zranění, do turnaje nemohla zasáhnout hned pětice hráčů, Válek, Nikl, Drozd, Dudek a Hradil. Aby toho nebylo málo, tak během prvního dne si přivodili zranění další dva hráči, Gelnar s Pustějovským. Nebudeme se rozhodně na absentující hráče vymlouvat, každopádně vliv na herní projev to určitě mělo. Zranění nejsou většinou vážná, přejeme proto klukům brzký návrat do tréninkového procesu a po zbytek sezóny pevné zdraví. Bohužel i tyto situace do hráčského života patří.

První zápas byl bratrovražedným bojem, náš „Green“ se utkává s ostravským „Bluečkem“, které neponechalo nic náhodě a povolalo posily se zkušenostmi z mužských soutěží; Klimeše, Krejčíčka a Míčka, které doplnil výborně hrající Jonszta na smeči. Pořadatelský tým Blue Volley Ostrava si celkem s přehledem pohlídal výsledek a zaslouženě vyhrál 3:0.

V dalším utkání Green Volley měří síly s Nymburkem, oba týmy se přetahují o vedení v jednotlivých setech a po velkém boji prohráváme 1:3 a zakončujeme první hrací den s nelichotivou bilancí.

V neděli otevíráme turnajový den s neporaženým celkem VAM Olomouc. Přestože prohráváme 0:3, projev i výkon družstva se zlepšuje, ale bohužel rozhodly drobnosti v koncovkách setů.

Poslední naše vystoupení proběhne proti Novému Jičínu, se kterým si to rozdáme o předposlední místo ve skupině, tedy za předpokladu, že Blue Volley potvrdí roli favorita a Vlky Nový Jičín porazí v jejich závěrečném duelu hracího víkendu. To se nakonec podaří, stejně tak Green Volley vítězí nad Vlky 3:1 a zajišťuje si pozici ve třetí výkonnostní skupině.

Držte nám pěsti, jdeme léčit bolístky a těšíme se na další boje pod vysokou sítí,

Váš tým Green Volley Frýdek-Místek