23. 10. 2023

​U18-Extraliga - GREEN VOLLEY FRÝDEK-MÍSTEK dál válcuje.

Tento víkend se odehrála další část seriálu extraligy hráčů do osmnácti let, konkrétně druhá výkonnostní skupina z celkových pěti. Celý turnaj se konal v nové krásné sportovní hale v Ostravě – Třebovicích a pořadatelem byl náš projektový partner, klub Blue Volley Ostrava. Hned na úvod je třeba prozradit náš záměr, a tím byl postup do elitní první výkonnostní skupiny, ve které se chceme i v budoucnu pohybovat. Našimi nejambicióznějšími soupeři s podobným plánem byli zřejmě týmy z Ústí nad Labem a zejména tradičně z Brna. Oba tyto těžké soupeře nám los přiřadil až na druhý hrací den, tedy na neděli, čímž pádem turnaj měl z našeho hlediska gradovat až do samotného závěru...

Prvním duelem týmu GREEN VOLLEY FRÝDEK-MÍSTEK a zároveň zahajovacím zápasem celého turnaje byl souboj s pořadatelským „Bluečkem“ Ostrava. Do utkání vstupujeme jako favorité, ale skutečnost, že hráči se navzájem velice dobře znají, znamená zbytečnou nervozitu na obou stranách a místy se vyskytující hráčské chyby, kterých bychom mohli v koncovkách setů litovat. Naštěstí se tak nestává a vítězíme za 3 body po výsledku 3:0 na sety. Zrovna ne úplně jednoduché utkání nám však rozvazuje ruce i nohy a my se tak připravujeme na dalšího soka v boji, což budou Svině z Nymburka.

Nymburské Svině měly být papírovými outsidery turnaje i našeho vzájemného souboje. Do zápasu vkročí GREEN neúprosně a ihned vítězí první set poměrem 25:13. Druhé dějství je vyrovnané, urveme set až v koncovce, což nás psychicky nakopává a poslední sadu opět s přehledem ovládáme, výhra 3:0.

Druhý hrací den znovu otevírají prvním zápasem hráči GREEN VOLLEY FRÝDKU-MÍSTKU, proti již zmíněnému silnému celku ze severu Čech. Od úvodních výměn se oba celky vzájemně „oťukávají“, ale nám se nedaří zejména v útoku na obou kůlech, to způsobí bodové manko ve prospěch SKV Ústí nad Labem a set ztrácíme vysoko 16:25. Po poradě mezi sety, naši hráči nastupují do zápasu jako vyměnění a následné tři sady ovládáme již zcela jednoznačně, vítězíme 3:1 a zaručujeme si tímto výsledkem postup do skupiny ‘‘A“ .

Jak jsme očekávali, SGLD Brno svedlo těžký boj s naším předešlým soupeřem z Ústí a zvítězilo v něm 3:2 na sety. Přes náš již jistý postup minimálně z druhého místa, jsme zvolili variantu neponechat nic náhodě, a i do posledního měření sil nastoupit v nejsilnější sestavě. Kromě bodů do tabulky bychom si výhrou upevnili také sebevědomí, a hlavně dosavadní neporazitelnost v soutěži. Začíná tak přímý souboj o první místo ve skupině ‘‘B“. GREEN vlétne do zápasu jako uragán a rychle si podmaňuje první set poměrem 25:16. Soupeř rozhodně zbraně neskládá, srovnává na sety 1:1 a bitva pokračuje dál. Další vývoj utkání však již držíme pevně ve svých rukou, zvládáme i poslední střetnutí a tím pádem i celý extraligový turnaj U18 bez ztráty bodu. Válec z Frýdku-Místku tak zatím nikdo nezastavil a my se můžeme právem radovat.

Během celého hracího víkendu se na výsledcích GREEN VOLLEY FRÝDKU-MÍSTKU podíleli všichni nominovaní hráči a patří jim velké díky jak za předvedené výkony přímo na hřišti, tak i za vynikající atmosféru mimo něj a za neutuchající skandování. Našimi oporami turnaje byli nahrávači Jakub Nikel a Vašek Adámek, smečaři Vojta Nekola, Vít Koloušek, Franta Pultar a Matěj Kohut, blokaři Lukáš Kožuch, Aleš Pustějovský a Matyáš Kowalowski, univerzál Vít Gelnar, libera Eda Škvara a Vítek Jezerský a trenérské duo Tomáš Široký a Marek Tomáš.

Již nyní se tak těšíme na následující působení v 1. skupině Extraligy U18 a děkujeme všem příznivcům našeho týmu za podporu.

Váš klub GREEN VOLLEY FRÝDEK-MÍSTEK