19. 02. 2024

U18 Extraliga, Potvrzení účasti mezi nejlepšími

Nejvyšší výkonnostní skupina volejbalové extraligy U18 se tentokrát odehrála v hale královehradecké Slavie, kde zejména domácím hráčům šlo doslova „o život“. Přesněji řečeno o účast v závěrečném finálovém turnaji nejlepších osmi týmů. GREEN VOLLEY FRÝDEK-MÍSTEK si příslušnost ve finálové osmičce vybojoval již v předchozích turnajích, proto jsme skupinu „A“ v Hradci Králové odehráli v herní pohodě, přesto soustředěně. Definitivně jsme si stvrdili právo účasti na Mistrovství ČR pořádané Kladnem, v termínu 7.-10. května 2024.

První hrací den se pro „GREEN“ nezačal vyvíjet úplně ideálně, ztratil dobře rozehrané zápasy jak se Lvy Praha, tak následně s Kladnem a po dvou porážkách bez zisku jediného bodu, se hráči těšili na nedělní odplatu. Zmíněnému Hradci Králové se nepodařilo vyhrát v sobotu ani v neděli, a proto bude svádět přímý boj o postup v druhé výkonnostní skupině s Ústím nad Labem. Naopak našim hráčům se druhý den vydařil na jedničku s hvězdičkou a se ziskem plných šesti bodů si s přehledem zajistili třetí místo v tabulce skupiny „A“.

V našich barvách se poprvé představili nové posily týmu, ze sousedského Blue Volley Ostrava se k nám připojil blokař Ondra Mohyla a z Nového Jičína talentovaný nahrávač Honza Bradáč. Zbývající opory GREEN VOLLEY FRÝDKU-MÍSTKU zůstaly beze změn, náhra Kuba Nikel, účko Vítek Gelnar, na smeči Vojta Nekola, Matěj Kohut a Vítek Koloušek, blokaři Aleš Pustějovský, Lukáš Kožuch a na postech libera Eda Škvara a Vítek Jezerský.
Poslední turnaj základní části hraný 9.-10.března v Brně, tak bude již jen formalitou a všichni už netrpělivě vyhlíží vrchol sezóny, MČR hráčů do 18 let.

Tým GREEN VOLLEY FRÝDEK-MÍSTEK